00387 36 808 849vlado.sakota@anturija.com

Koncentrat

Diamond Grow 12%-tna tekuća Humusna kiselina

12%-tna tekuća Humusna kiselina je dobivena iz najljepših, najbogatijih i najčišćih izvora humusne kiseline u Sjevernoj Americi i u svijetu. Pravi  se od prirodno nastalog humusa koji je bogat humusnim organskim tvarima, huminskom i fulvinskom kiselinom s najmanjom mogućom razinom teških metala.

Zašto koristiti humusnu kiselinu ?

Danas je priznata njezina učinkovitost i blagotvorno djelovanje na rast i uzgoj usjeva (povrća, voća i žitarica), citrusa, travnjaka, cvijeća, te posebno u organski siromašnim tlima. Tehnički, humusna kiselina nije gnojivo, iako neki stručnjaci smatraju da jest. Humusna kiselina je učinkovito sredstvo za upotrebu kao dodatak umjetnim i organskim gnojivima. U mnogim slučajevima, redovita upotreba humusne kiseline smanjit će potrebe za gnojidbom i tako će biljka i tlo imati veću učinkovitost. Humusna kiselina stimulira mikrobiološku aktivnost pružajući domaće mikrobe s izvorom ugljika za hranu, i tako potiče  njihov rast i aktivnost.

Prednosti humusne kiseline !

 • Poboljšava apsorpciju hranjivih tvari
 • Pomaže u sanaciji tla
 • Poboljšava strukturu i razvoj korijena
 • Povećava mikrobiološku aktivnost
 • Povećava klijavost sjemena
 • Povećava prinose
 • Smanjuje otjecanje gnojiva
 • Promiče zdravije usjeve
 • Poboljšava zadržavanje vode
 • Povećava antioksidativno djelovanje
 • Potiče biljne enzime
 • Sprječava bolesti i toplinski stres
 • Poboljšava plodnost tla
 • Povećava biomasu
 • Smanjuje ostatke herbicida i otrovnih tvari u tlima

Utjecaj humusne kiseline na fizikalna svojstva tla !

Humusna kiselina unapređuje i mijenja strukturu tla. Sprječava otjecanje vode i hranjivih tvari iz tla, te sprječava gubitak svjetlosti u pjeskovitim tlima. Sprječava pucanje i eroziju tla. Povećava kapacitet tla za vodu, te tako pomaže biljci u sušnim razdobljima. Utječe na boju tla (tlo poprima tamnije nijanse) i na taj način pomaže u apsorpciji sunčeve energije.

Utjecaj humusne kiseline na kemijska svojstva tla !

Regulira pH vrijednost. Pomaže biljci u optimalnom unosu hranjivih tvari i vode u nju. Djeluje kao prirodni kelat u tlu. Bogata je organskim tvarima koje su bitne za rast biljke. Zadržava vodotopiva anorganska gnojiva u zoni korijena i tako smanjuje njihovo ispiranje iz tla. Humusna kiselina pomaže u pretvorbi hranjivih tvari(N, P, K, Fe, Zn…) u oblike koje biljka može najlakše apsorbirati. Povećava iskoristivost umjetnih gnojiva. Smanjuje ostatke otrovnih tvari u tlu. Sprječava bolesti i toplinski stres. Povećava antioksidativno djelovanje.

Utjecaj humusne kiseline na biološka svojstva tla !

Humusna kiselina stimulira rast i razmnožavanje poželjnih mikroorganizama u tlu. Djeluje kao organski katalizator u mnogim biološkim procesima. Povećava imunost biljke na različite bolesti i štetočine. Stimulira rast korijena i poboljšava apsorpciju hranjivih tvari. Potiče razvoj klorofila, šećera i aminokiselina. Potiče bolju klijavost i održivost sjemena. Ubrzava diobu stanica. Dovodi do povećanja organske tvari u tlu.   Humusna kiselina je organski proizvod koji ne djeluje štetno na okoliš. To je proizvod koji pomaže u ekološkoj održivosti tla. Sprječava eroziju tla jačanjem korijenskog sustava biljke. Humusna kiselina smanjuje sadržaj soli u tlu i utječe na smanjenje toksičnosti tla. Korištenjem humusnih kiselina povećati će se mikrobiološka aktivnost tla i udio makro i mikro elemenata. Sve to dovodi do većih prinos. Bez puno utrošenih sredstava, umjetnih gnojiva i pesticida možete dobiti visoko kvalitetne i zdrave prinose. Vaši prinosi bit će višestruko veći a plodovi ukusniji.

Primjena Humusne kiseline - koncetrata

Kulture Omjer tekuće humusne kiseline/ha Preporuke za primjenu
Jabuke, kruške 10 l/ha Prva primjena u tlo početkom vegetacije.Svaki idući mjesec po jedna primjena u tlo.
Koštićavo voće:šljiva, trešnja, nektarina,breskva, kajsija… 10 l/ha Prva primjena u tlo početkom vegetacije.Svaki idući mjesec po jedna primjena u tlo.
Vinova loza (grožđe) 10 l/ha Prva primjena u tlo početkom vegetacije.Druga primjena u tlo prije cvatnje.Treća primjena u tlo početkom stvaranja boba grožđa.Četvrta primjena  u tlo 30 dana prije berbe.
Rajčica, paprika, patlidžan,krastavac, tikvica, lubenica… 10 l/ha Prva primjena u tlo za vrijeme sadnje.Svaka 3-4 tjedna iduća primjena.
Salata, kupus, kelj, cvjetača… 10 l/ha Prva primjena u tlo za vrijeme sadnje.Druga primjena tri tjedna kasnije.Treća primjena tri tjedna nakon druge.
Luk, češnjak 10 l/ha Prva primjena u tlo za vrijeme sadnje.Druga primjena u tlo 30 dana nakon sadnje.Treća primjena u tlo 30 dana nakon druge.
Krumpir 10 l/ha Prva primjena za vrijeme sadnje, povezano sa sjemenom.Druga primjena u tlo  početkom cvatnje.Treća primjena u tlo pojavom grebena.
Žito, ječam 10 l/ha Prva primjena u tlo prilikom sadnje.Druga primjena u tlo ili folijarno 2-4 tjedna nakon sadnje.Treća primjena u tlo prije cvatnje.
Kukuruz 10 l/ha Prva primjena tijekom sadnje.Druga primjena folijarno ili u tlo  kada je biljka 20 cm visoka.Treća primjena folijarno ili u tlo kada je biljka 70 cm visoka.Četvrta primjena u tlo kada se zrno počinje popunjavati.
Grah 10 l/ha Prva primjena za vrijeme sjetve.Druga primjena u tlo  prije cvatnje.
Mrkva 10 l/ha Prva primjena za vrijeme sadnje povezana sa sjemenom.Druga primjena u tlo 30 dana nakon prve.Treća primjena tlo  30 dana nakon druge.
Citrusi, naranča, mandarina 10 l/ha Prva primjena u tlo početkom vegetacije.Druga primjena u tlo 30 dana nakon prve.Treća primjena u tlo 30 dana poslije.
Jagode 10 l/ha Prva primjena u tlo  početkom sezone.Svaka 3-4 tjedna po jedna primjena.
Masline 10 l/ha Prva primjena u tlo  početkom vegetacije.Druga  primjena u tlo prije cvatnje.Treća primjena tijekom zametanja ploda.

 

NAPOMENA:

– MANJE I ČEŠĆE PRIMJENE SU POŽELJNIJE.

– U SLUČAJU OŠTEĆENJA OD TUČE POŽELJNO JE PRSKATI KAKO BI SE AKTIVIRALE OŠTEĆENE STANICE.

– 100%VODOTOPIIV PROIZVOD KOJI NEĆE DOVESTI DO ZAČEPLJENJA SUSTAVA KAP PO KAP ILI PRSKALICA.

– POGODAN JE ZA IZRAVNU UPOTREBU, MOŽE SE MJEŠATI SA GNOJIVIMA I HERBICIDIMA.

PO ŽELJI KUPCA MOŽEMO RADITI 12%, 18% ili 24%-tni KONCENTRAT.

Preuzmite pdf
Otvorite pdf u pregledniku
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.